קיש ברוקולי עם דפנות מפתיעות
אסתי חדד Comments Off on קיש ברוקולי עם דפנות מפתיעותהתכניות האחרונות
- מאי 2024
- אפריל 2024
- מרץ 2024
- פברואר 2024
- ינואר 2024
- דצמבר 2023
- נובמבר 2023
- אוקטובר 2023
- ספטמבר 2023
- אוגוסט 2023
- יולי 2023
- יוני 2023
- מאי 2023
- אפריל 2023
- מרץ 2023
- פברואר 2023
- ינואר 2023
- דצמבר 2022
- נובמבר 2022
- אוקטובר 2022
- ספטמבר 2022
- אוגוסט 2022
- יולי 2022
- יוני 2022
- מאי 2022
- אפריל 2022
- מרץ 2022
- פברואר 2022
- ינואר 2022
- דצמבר 2021
- נובמבר 2021
- אוקטובר 2021
- ספטמבר 2021
- אוגוסט 2021
- יולי 2021
- יוני 2021
- מאי 2021
- אפריל 2021
- מרץ 2021
- פברואר 2021
- ינואר 2021
- דצמבר 2020
- נובמבר 2020
- אוקטובר 2020
- ספטמבר 2020
- אוגוסט 2020
- יולי 2020
- יוני 2020
- מאי 2020
- אפריל 2020
- מרץ 2020
- פברואר 2020
- ינואר 2020
- דצמבר 2019
- נובמבר 2019
- אוקטובר 2019
- ספטמבר 2019
- אוגוסט 2019
- יולי 2019
- יוני 2019
- מאי 2019
- אפריל 2019
- מרץ 2019
- פברואר 2019
- ינואר 2019
- דצמבר 2018
- נובמבר 2018
- אוקטובר 2018
- ספטמבר 2018
- אוגוסט 2018
- יולי 2018
- יוני 2018
- מאי 2018
- אפריל 2018
- מרץ 2018
- פברואר 2018
- ינואר 2018
- דצמבר 2017
- נובמבר 2017
- אוקטובר 2017
- ספטמבר 2017
- אוגוסט 2017
- יולי 2017
- יוני 2017
- מאי 2017
- אפריל 2017
- מרץ 2017
- פברואר 2017
- ינואר 2017
- דצמבר 2016
- נובמבר 2016
- אוקטובר 2016
- ספטמבר 2016
- אוגוסט 2016
- יולי 2016
- יוני 2016
- מאי 2016
- אפריל 2016
- מרץ 2016
- פברואר 2016
- ינואר 2016
- דצמבר 2015
- נובמבר 2015
- אוקטובר 2015
- ספטמבר 2015
- אוגוסט 2015
- יולי 2015
- יוני 2015
- מאי 2015
- אפריל 2015
- מרץ 2015
- פברואר 2015
- ינואר 2015
- דצמבר 2014
- נובמבר 2014
- אוקטובר 2014
- ספטמבר 2014
- אוגוסט 2014
- יולי 2014
- יוני 2014
- מאי 2014
- אפריל 2014
- מרץ 2014
- פברואר 2014
- ינואר 2014
- דצמבר 2013
- נובמבר 2013
- אוקטובר 2013
- ספטמבר 2013
- אוגוסט 2013
- יולי 2013
- יוני 2013
- מאי 2013
- אפריל 2013
- מרץ 2013
- פברואר 2013
- ינואר 2013
- דצמבר 2012
- נובמבר 2012
- אוקטובר 2012
- ספטמבר 2012
- אוגוסט 2012
- יולי 2012
- יוני 2012
- מאי 2012
- אפריל 2012
- מרץ 2012
- פברואר 2012
- ינואר 2012
- דצמבר 2011
- נובמבר 2011
- אוקטובר 2011
- ספטמבר 2011
- ינואר 2011
ארכיון תוכניות
פוסטים אחרונים
- למה חשוב לי לדעת מה חושבים עליי
- הגאון הרב אברהם יוסף: "עוד המצאה של משגיחי הכשרות"
- פרשת אחרי מות | איך חוזרים לגבול?
- תזמון מושלם | פרשת אחרי מות
- פרשת אחרי מות | מדוע דווקא בארץ גושן?
תגיות
מתכון חצי הגמר למשימת "מאכל לחג".
מאת: רויטל מלכה
בחרתי להקדיש ולהגיש מתכון זה דווקא לט"ו בשבט, שנראה לי שלא משקיעים בו מספיק וגם בשל העובדה שמאד רציתי להגיש על שולחן החג את פרי הפסיפלורה האהוב עלינו והמתכון הנ"ל נותן לו ביטוי יפה.
מצרכים:
לבצק:
3.5 כוסות קמח
250 גר גבינת שמנת 'תנובה'
200 גר חמאה 'תנובה'
למילוי:
1 חב' גבינת חרמון 'תנובה'
2 בצל סגול בינוני
2 כפות שמן זית
3 כוסות פרחים של ברוקולי
1 שמנת מתוקה 'תנובה'
3 ביצים טרופות
מלח, פלפל
1 שן שום כתושה
למצע הסלט:
3 עלי חסה קרועים ביד
3 כפות עלי בייבי
3 פרוסות אגס חתוך לגפרורים
2 פרוסות תפוח גרנד חתוך לגפרורים
1 גבעול סלרי חתוך לגפרורים
רצועות דקות של לדר (משמש)
מעט גרגרי רימון
שקדים קצוצים
לרוטב הפסיפלורה:
תכולת פרי מ-5 פסיפלורה
0.5 כוס שמן זית
2 כפות דבש
1.5 כפית חרדל
1 כפית חומץ
הוראות הכנה:
מערבבים את חומרי הבצק היטב לבצק אחיד ונעים לעיבוד.
מטגנים את הבצל בשמן הזית, מוסיפים את פרחי הברוקולי לאידוי 7 דק', מוסיפים את השמנת מתוקה ל-5 דק בישול, מורידים מהגז, מקררים מעט ומוסיפים את הביצים, מלח, פלפל ושום.
מחלקים את הבצק לכ-12 כדורים. מרדדים כל כדור לעיגול הגדול מגודל תבנית הקיש האישית בכ-1.5 ס"מ. מרפדים דפנות כל תבנית קיש בבצק משאירים השוליים, מצמידים לדפנות הבצק רצועות גבינת חרמון וסוגרים בעיטוף שולי הבצק. ממלאים במלית הברוקולי ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות לכ20 דק' עד שמזהיב.
מסדרים בצד את לקט העלים והפרות לסלט חי ומכינים בשייק את חומרי הרוטב פסיפלורה.
מלא את פרטיך
האימייל לא יוצג באתר.